domingo, 29 de enero de 2017

Experiència Erasmus


Què és Erasmus?
Diuen que una vegada ets Erasmus, ho ets per sempre. Diuen que Erasmus no és un moment de la teva vida sinó la teva vida en un moment. 
Erasmus és un canvi. Quantes vegades hem sentit que per experimentar grans sensacions cal sortir de la nostra zona de confort? Erasmus és una manera de sortir-ne. De cop, tens la oportunitat de començar-ho tot de nou. De zero.
Fa dos anys vaig trepitjar Bologna i Ravenna per primera vegada i em vaig fer una promesa: si faig Erasmus serà aquí.
Després de mesos i mesos de burocràcia i paperassa un avió que al cap de poc més d'una hora aterra a Bologna, Itàlia.
Comença l'aventura.
Comença els que diuen que seran els millors mesos de la meva vida.

Erasmus és gent. Un pis nou, companys nous. Gent de tot el món que acaben d’arribar i amb qui comencen les primeres converses, els primers gelats, les primeres cerveses, les primeres ampolles de vi del supermercat, les pizzes d'asporto abans de sortir, les hores parlant de les semblances i diferències entre països. Més endavant també serien companys de preocupacions i confidències, riures i anècdotes. Gent desconeguda fa 7 mesos que ara ja formen part de la meva vida.
Erasmus també són viatges. Itàlia té tant que per què volem més. Il Giro. Uns dies a la Toscana i Ligúria sense lloc on dormir fins dos dies abans de marxar. El capvespre a Firenze des de Piazale Michelangelo després de passejar pel Duomo i la Galleria degli Ufizzi. Centenars de turistes fent-se la foto subjectant la Torre de Pisa. La posta de sol des de Vernazza després d'una llarga caminata a Cinque Terre. Un viatge d'hivern al Véneto, per passar fred i viure entre boira les 24 hores del dia però veient els meravellosos mercats de Nadal i les llumetes. I també són aquells viatges que ens han quedat pendents, escrits en notes de llibreta o en promeses que mai s'han complert.
Erasmus són sortides i excursions diàries. A Rimini, davant el Temple Malatestià d'Alberti, el pont romà o de peus a l'Adriàtic. A Ferrara, per conèixer de primera ma l'obra Orlando Furioso, el castell de la familia Este o tastar les exquisiteses ferrareses (com els cappelletti amb carbassa). A San Marino, un país petit i fred però exquisit. A Marina di Ravenna, perquè descobreixes que Ravenna té mar. A Classe perquè no et canses de veure mosaics bizantins. I a Bologna, perquè a vegades necessites una gran ciutat.
Erasmus són visites, repartides estratègicament durant els mesos que ets fora perquè mai s'acabi la calidesa gironina.
Erasmus són nits de festa. Un dimarts o un dimecres també. És descobrir que pots aguantar un ritme de cap de setmana que no havies pensat mai. Són dies entre setmana al Moog o al Fargo.Nits que comencen o acaben a Woodstock. Nits ballant a Piazza degli Ariani o nits a la campagna Ravennesa després de l'Almafest.
Erasmus és cultura. Nits al teatre, concerts a la fresca a l'estiu, bars amb música improvisada. Visites a exposicions, artistes als carrers, conferències, etc. 
Erasmus és obrir la ment, provar nous menjars, conèixer noves cultures, noves persones. Noves experiències. Establir vincles que mai podies imaginar.
I Erasmus també són estudis. Un nou sistema universitari, uns exàmens que no acabes d'entendre mai com funcionen, treballs acabats a última hora, tutories llarguíssimes amb els professors, caps de setmana d'estudi, llibres de lectura. Aprendre una nova llengua. Apunts en què es mesclen paraules en català, castellà i italià. Conceptes que no saps explicar sinó és en italià. I veure com vas arribar sense sabent dir quatre paraules i ara mantens converses. Fins i tot demanes pizzes per telèfon.
Erasmus és anar improvisant i que les coses et surtin bé.  
Erasmus són reptes, il·lusions i moltes ganes. 

És voler-ho viure tot intensament fins l'últim moment. 
Erasmus lasts a few months, but you miss it forever

2 comentarios:

  1. Aquest article hauria de lectura obligatòria als estudiants d'Humanitats de segon de batxillerat
    😋😋

    ResponderEliminar
  2. Aquest article hauria de lectura obligatòria als estudiants d'Humanitats de segon de batxillerat
    😋😋

    ResponderEliminar